Ik ben natuurlijk niet de enige die zich bezig houdt met het maken van filmpjes om anderen te helpen. Ook ikzelf gebruik deze filmpjes vaak om informatie over te brengen. Wanneer iemand namelijk een bruikbare video heeft gemaakt, dan hoef dat natuurlijk niet nog een keer te doen. Hieronder vind u een aantal voorbeelden van video(bronnen)

 

The official Joomla youtube channel

joomla-channel-on-youtubeHet kanaal is voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars, maar is in veel gevallen ook uitermate geschikt voor beginnende Joomla gebruikers. Er staan in ieder geval meer dan 30 filmpjes op (op het moment van schrijven).

Het kanaal is gratis te gebruiken en ook dat is natuurlijk waardevol. De video's zijn gemaakt door de mensen van het Joomla project zelf, dus je mag er vanuit gaan dat er in ieder geval deskundige mee bezig zijn geweest.

Wanneer je op de hoogte wilt blijven dan kun je de 'subscribe'-knop gebruik om op de hoogte te blijven. De video's zijn natuurlijk in de Engelse taal omdat ze wereldwijd gebruikt kunnen worden.

Joomla! Secrets

joomla-secretsOp deze website wordt ook iedereen wel verder geholpen. Zoals de naam al doet vermoeden natuurlijk worden hier allerlei geheime zaken over Joomla besproken en onthuld middels videofilpjes. Wanneer je de website bekijkt dan vind ik persoonlijk dat het design heel erg goed past bij de naam van de website. Het geeft direct een soort misterieuse look-and-feel. De filmpjes zijn ook hier in het Engels.

iTeachMe

i-teach-meNog een website die vol staat met video's die het leven van de Joomla gebruiker gemakkelijker maken. Daarbij moet ik wel als kanttekening plaatsen dat de meeste video's gaan over administrator taken en dat er ook wat zaken voor ontwikkelaars te vinden zijn. Kortom, als beginner heb je niet heel erg veel aan deze website. Verder is de stem van de persoon op de fimpjes redelijk zacht en eentonig. Hierdoor zijn ook de filmpjes wat saaier om naar te kijken.


Blog

August 2020
Mo Tu We Th Fr Sa Su
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6